Çilek Mobilya, dayanıklı ve sağlıklı!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Çocuklarının güvenliğini her şeyin üstünde tutan titiz tasarımlar sunan Çilek; bebek, çocuk ve genç odası alışverişinde güvenlik ve sağlık açısından da uluslararası standatlara uygun ürünleriyle ailelerin de güvenini kazanıyor.
 
Bebek, çocuk ve genç odalarının uzman markası Çilek Mobilya, birbirinden şık tasarımlarını üretimin her aşamasında  uluslararası standartlarda zorlu güvenlik testlerinden geçirerek; en sağlıklı ve en güvenli çocuk odalarını dünyanın dört bit yanında tüketicileriyle buluşturuyor.  
                                                                                           
Teknolojisi ve ileri çocuk güvenliği standartlarında ürettiği çocuk odalarıyla olağanüstü konfor ve maksimum güvenlik testlerinden geçmiş, GS sahibi (Yüksek Güvenlik ve Kalite Belgesi) Çilek, E1/AB  standardının da Türkiye’de uygulanmaya başlamasına da  öncülük etmiştir.
 
Mobilya alırken güvenlik belgelerini sormayı ihmal etmeyin
Tasarımları ile hem çocuklar hem de ebeveynler için cezbedici olan mobilyalar, kulanılan hammaddeler ya da yanlış üretim tekniklerinden dolayı sağlığı tehdit edebiliyor. Mobilyalarda kullanılan bazı cila ve boyalar kanserojen maddeler içerebiliyor ve bu maddelerin uzun süre solunması veya bunları içeren mobilyalara temas edilmesi ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.  Konuyla ilgili bilgi veren Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, "Merdiven altı dediğimiz mobilya mağazalarında bir çok sağlığa zararlı ürün mevcut. Tüketicilerin bu ürünlerin boya sertifikalarını, sağlığa zararlı kimyasallar ve ağır metaller içerip içermediğini sorgulamaları gerekiyor. Tüketicilerden ricam GS, TSE ve bu gibi benzeri sertifikalara önem vermeleri ve sorgulamaları" dedi.
 
Çocuk mobilyalarında kullanılan hammaddelerin yanında tasarımları da çocukların sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli. Bu konuda LSE yani fiziksel testlerde ürünün dayanıklılığından tutun çocuk ve bebeklere zarar vermeden tasarlanması gerektiğine kadar söyleyen belge sahipliğinin de çok önemli olduğunu belirten Talha Çilek, özellikle ebeveynlerin çocuklarına oda takımı alırken ürünlerde ışık veya o tarz elektrikli aksamlar varsa bir adaptör aracılığıyla içine 220 volt değil 12 volt olarak girdiğine dikkat etmeleri gerektiğini de iletti.
 
Çilek Dayanıklı, Sağlıklı ve Güvenilir 
 
Çilek tüm çocuk mobilyalarını, AB  standardında üretmektedir. 
Kullanılan boyalar kansorajen madde içermez. 
Üzerlerinde kullanılan stickerlar, yayıncılık sektörünün kullandığı, sağlığa zararsız tutkallı, Off-Set baskı stickerlardır.
Bazı otomobil yataklarda  araç farları gerçek bir arabanınki gibi yanmakta ve çocuklar için gece lambası görevi görmektedir. Otomobilin içindeki elektrik aksamı çocuklara zarar vermeyecek şekilde düzenlenmiştir, zararsız olan en düşük voltaj yani 12w kullanılmaktadır. 
Suya ve rutubete dayanıklıdır. Metal aksamlarsa; elektrostatik boyalı ve paslanmaya karşı 10 kat daha dayanıklıdır.
Isıya ve bakteri oluşumuna karşı dayanıklıdır. Düşük nem tutar.