Çin, Kazak petrol ürünlerine talip

Kazakistan ve Çin petrol ve doğal gaz sektöründe beraber çalışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Kazakistan'ın petrol ürünlerine talip olan Çin'in bu ürünlerin satın alınması ile ilgili taahhütlerde bulunduğu bildirildi.

Kazakistan Petrol ve Doğalgaz Bakan Yardımcısı Aset Magauov, Kazakistan'ın Çin'le birlikte petrol ve doğal gaz sektöründe büyük projeler için birlikte çalıştıklarını söyledi. Çin'in Kazakistan'ın petrol ürünlerinin almayı istediğini bildiren Magauov, "Bize petrol ürünlerimizin satın alınması ile ilgili taahhütler sunuldu. Böylelikle, hazır piyasaya ürünlerimizi sevk etme imkanımız olacak" dedi.

Çin ve Kazakistan'ın Çin piyasasına polipropilen sevkıyatı ile ilgili anlaşmaya vardıklarını bununla ilgili memorandumun imzalandığını bildiren Magauov, benzol ve  paraksilol gibi  aromatiklerin üretileceği Atırau Rafinerisi için de anlaşmaya varıldığını söyledi.

Magauov, Çin şirketleri ile işbirliği sayesinde Kazakistan'da petrokimya ve petrol işlemesi alanında büyük projelerin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu yıl Çinli ortaklarımızla beraber Atırau rafinerisinin rekonstrüksiyonuna başlamamız  lazım. Ayrıca Aktau'da bitum fabrikası, Atırau eyaletinde büyük entegre tesisin inşaatları planlanmakta" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir