Çin Parlamento Heyeti TBMM'de

Heyet, TBMM Başkanvekili Pakdil tarafından kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA  - TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Jiang Futang ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Pakdil, Çin ile Türkiye'nin geçmişe dayanan tarihi ve kültürel ilişkilerinin bulunduğuna işaret ederek, dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Çin'in, ekonomik ve ticari alanda önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi.

Pakdil, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Çin Halk Cumhuriyeti ile dostane ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek, "Çin ve Türkiye, dünya siyasetinde önemli bir ülke. Her iki ülke de birbirlerinin tecrübelerinden faydalanarak, dünya barışına katkıda bulunabilirler. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi önemli. Bunun için gayret ediyoruz" dedi.

Çin'in iç istikrarını önemsediklerini de anlatan Pakdil, bu ülkede meydana gelecek bir istikrarsızlığın tüm dünyayı etkileyeceğini kaydetti.

Jiang Futang da Türkiye'nin, çok parlak bir geçmişinin bulunduğunu dile getirerek, "Şimdi de uluslararası bir konuma sahip. Çin ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapıyor. İki ülke arasında geçmişe dayanan ilişkiler artıyor" diye konuştu.

Kabulde Pakdil, Futang'a çini işlemeli bir tabak hediye etti. Futang da Pakdil'e Çin Seddi'nin resmedildiği bir tablo verdi.