Çin'e gidecek iş adamlarına vize kolaylığı yolda

Çin ve Türkiye iş adamlarına sağlanacak 'Çok Girişli' vize sistemi üzerinde çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında, iş adamlarına vize kolaylığı sağlamak amacıyla başlatılan teknik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Dış Ticaret Müsteşarlığının yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisinden İhracatçı Birliklerine gönderilen yazıda, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki vize uygulamalarının kolaylaştırılması hususundaki çalışmaların, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Vize Çalışma Grubu tarafından yapılmakta olduğu belirtildi. Yazıda, Türk işadamlarının Çin vizesini daha kolay alabilmelerini teminen bir anlaşma üzerinde teknik görüşmelerin sürdürüldüğü de anımsatıldı.

Önümüzdeki dönemde imzalanması planlanan anlaşmada yer almasında fayda görülen hususlara ilişkin işadamlarının görüş ve değerlendirmelerinin alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen yazıda, şöyle denildi:

"Özellikle şu hususlarda görüşlerin paylaşılması beklenmektedir: Ticaret, kısa süreli iş ziyaretleri ve projeler için sık sık seyahat edecek kişiler için (Çinli ilgili kurum/kuruluş/firmadan alınacak davet mektubunu ibraz etmek kaydıyla) bir yılda 90 gün kalışa imkan sağlayan 'Çok Girişli' vize uygulaması.

Uzun vadeli iş ziyaretleri, montaj-demontaj işlemeleri vb. için sık sık seyahat edecek kişiler için (Çinli ilgili kurum/kuruluş/firmadan alınacak davet mektubunu ibraz etmek kaydıyla) 'Tek Giriş' fakat bir yılda 180 gün kalışa imkan sağlayan vize uygulaması, vize başvurusu tarihinden itibaren 5 iş günü içinde vizenin verilmesi, (özel durumlarda daha hızlı uygulamanın yapılabilmesi)."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir