Çınar saldırısında itfaiye soruşturması

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde gerçekleşen terör saldırısı sonrası, yangına gereğince müdahale edilmediği iddiasıyla, Çınar İtfaiye Amirliği hakkında soruşturma açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır Çınar'da 1 polisin şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangına gereğince müdahale etmedikleri iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı.

PKK'nın Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki bombalı saldırısı sonrasındaki kurtarma çalışmaları sırasında görevi ihmal ettikleri gerekçesiyle, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Belediyesi İtfaiye Amirliği hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber kanallarında yer alan haberlere göre, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı bombalı saldırı sonrası çıkan yangın ve kurtarma çalışmalarına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çınar Belediyesi İtfaiye Amirliği hakkında, patlama sonrası müdahalede ihmalleri bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlattı.

Diyarbakır Valiliği'nin olay sonrası yaptığı açıklamada, PKK'nın patlamayla eş zamanlı ilçe jandarma komutanlığı ve emniyet amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunduğunu belirtmiş, güvenlik güçlerinin de bu saldırıya karşılık verdiği kaydedilmişti.

Geçen hafta Perşembe günü Çınar'da emniyet amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda altı kişi ölmüş, 39 kişi yaralanmıştı.