Citi Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin çeşitli illerinden bin 200'e yakın mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada 28 kadın mikro girişimci ödüllerini aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Citibank'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte düzenlediği Citi Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu. 
Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin çeşitli illerinden 1200'e yakın mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada finale kalan 28 kadın mikro girişimci, gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.
Yaşları 23 ile 72 arasında değişen finalistler, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, "Finansal Başarı", "Sosyal Etki", "Vizyon", "Kişisel Mücadele" ve "Jüri Özel Ödülü" kategorilerinde ödül aldı. Birinciler 2000 TL, ikinciler 1500 TL, üçüncüler 1000 TL ve mansiyon ödülüne layık görülenler 750 TL ödül alırken, Jüri Özel Ödülü'nü kazanan finalist 2000 TL ödül kazandı.
Ödül töreninde konuşan Citibank Türkiye Ülke Başkanı ve Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, kadın girişimcilerin mikro kredilerle makro başarılara imza attıklarını belirterek, "Mikro girişimci kadınlarımız mikro kredilerle kurdukları küçük işletmeler ile ailelerine bakıyor ve en önemlisi çocuklarını okutuyor. Mikro girişimci kadınlar mucizeler yaratıyor. Kadın mikro girişimciler hepimiz için örnek oluşturuyor" dedi.
KEDV Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar da yoksulluğun en çok kadınları etkilediğini vurgulayarak, "Türkiye'de mikro kredi 2002 yılından beri veriliyor. Bu süre zarfında ülkemizde 37 binden fazla mikro girişimciye 50 milyon liranın üzerinde mikro kredi sağlandı. Mikro kredi dünyada yoksullukla mücadelede ve yerel kalkınma da uygulanan çok önemli bir finansal araç olmaya devam ediyor" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir