CNN, Türkiye'yi böyle tanıttı

Amerikan CNN televizyonu, internet sitesinde, İstanbul Boğazı, Topkapı, Ayasofya, Kızkulesi ve Yerebatan Sarayı'nın yanısıra, baklava ve Boğaz'da balık keyfini tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Amerikan CNN televizyonu, internet sitesinde, İstanbul Boğazı, Topkapı, Ayasofya, Kızkulesi ve Yerebatan Sarayı'nın yanısıra, baklava ve Boğaz'da balık keyfini tanıttı.

Yazıda, İstanbul'un, Bizans dönemine ait kiliseler, Osmanlı camileri ve çağdaş gökdelenleriyle, "dünyanın en tarihi kentlerinden" biri olmanın yanı sıra, "gürültülü bir modern metropol olduğu" belirtildi.

"Türkiye'nin kültürel ve finansal merkezi" olarak tanımlanan İstanbul'un, dünyada her iki kıta üzerinde yer alan tek kent olduğuna ve farklı kültürlere ev sahipliği yaptığına işaret edilen yazıda, "Bununla birlikte, sayısız tarihi binası, müzeleri ve renkli restoranlarıyla İstanbul, özellikle yılın bu zamanlarında turistlerin çok popüler bir mekanı" ifadesi kullanıldı. Yazıda, İstanbul Boğazı, Topkapı, Ayasofya, Kızkulesi, İstanbul Modern, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yerebatan Sarayı'nın yanısıra, baklava ve Boğaz'da balık keyfi tanıtıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir