COMAC, dünyaya Türkiye'den açılacak

Havacılık şirketi Türkiye'yi pazarlama üssü olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çin'in havacılık şirketi Commercial Aircraft of China (COMAC), Türkiye'yi diğer ülkelere yayılmak için pazarlama üssü olarak seçti.

Geniş bir ekiple Türkiye'yi ziyaret eden COMAC yetkilileri, Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü de yürüten Mermerler Şirketler Grubu ile distribütörlük anlaşması sağladı.

COMAC, yetkilileri ziyaret kapsamında Atlasjet ve THY yetkilileri ile irtibata geçerek, Türk havacılık sektörü hakkında bilgi aldı.

COMAC Başkan Yardımcısı Tian Min,yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin 20 milyar doları bulduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün geliştiğini belirterek, "Bu kapsamda biz de Türkiye'de ki iş hacmimizi önümüzdeki dönemde büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'yi bir pazarlama üssü olarak gördüklerini söyleyen Lui, "Türkiye'ye bu ikinci gelişimizde anladık ki biz doğru karar vermişiz. Türkiye gelişen pazarın tam ortasında, bizim rahat iş yapabileceğimiz bir ülke. Mermerler Grubu vasıtası ile Atlasjet ve THY ile irtibata geçme fırsatı da yakaladık. Türkiye'deki hükümet politikaları sivil havacılığın gelişmesini istiyor" diye konuştu.

Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer de "Türkiye'nin kendi uçağını yapma imkanı inşallah olacak. COMAC tecrübeli ve büyük bir kuruluş. Umarım satış alanında başladığımız işbirliğimiz önümüzdeki dönemde daha büyür ve ihracat dahil diğer alanlara yayılır" dedi.

Mermer, Chery'nin Türkiye'de üretimine ilişkin olarak da "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Biz hazırız ama bürokratik engeller biraz işi uzatıyor. İnşallah onlar da ortadan kalkar ve sonrasında hızlanırız" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir