Çorum'un Bayat ilçesindeki yangın söndürüldü

35 haneli Ahacık köyünün Karabalçık Mahallesi'nde 14 ev tamamen yandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇORUM - Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Ahacık köyünün Karabalçık Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alındığı, 35 haneli köyde 14 evin tamamen yandı. 

Ahacık Köyü Muhtarı Mustafa Yiğit, henüz bilinmeyen bir nedenle saat 23.00 sıralarında başlayan yangına Bayat, İskilip ve Uğurludağ ilçe belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi. 

Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin de müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını bildiren Yiğit, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çorum'a 146 kilometre uzaklıktaki 35 haneli köyde 14 evin tamamen yandığını ifade eden Yiğit, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, telef olan hayvan sayısının ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını söyledi. 

Yanan evlerinin 6'sının boş olduğunu dile getiren Muhtar Yiğit, "yangında tamamen kül olan evlerden 6'sı boştu. Sahipleri şehir dışında yaşıyordu. Neden çıktığı henüz belirlenemeyen yangında 80'e yakın köylümüz mağdur durumda" diye konuştu. 

Köydeki çalışmaların Uğurludağ Kaymakamı Yasin Tikdağ'ın başkanlığında yürütüldüğünü ve şu an için herhangi acil bir ihtiyaçlarının bulunmadığını belirten Mustafa Yiğit, AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı'nın da yangının hemen ardından köye geldiğini kaydetti. 

 

"Kızılayın yardımları bölgeye ulaştı"

Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, 14 evin yandığı Ahacık köyüne Kızılay tarafından gönderilen yardımların bölgeye ulaştığını bildirdi. Kızılay tarafından Ahacık köyüne 18 çadır, 84 rulo yatak, 200 battaniye, 15 mutfak seti ve içme suyu gönderildiğini ifade eden Canbolat, ekiplerin, Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada, aynı bölgede 1969 yılında çıkan yangında 35 haneli Karabalçık Mahallesi'nin tamamen yandığı ve son yangında tahrip olan evlerin, 1969 yangınının ardından inşa edildiği öğrenildi. Ahacık köyünün Nazpınar Mahallesi'nde 13 Şubat 2006 tarihinde çıkan yangında da 38 ev yanmıştı. 

öte yandan, Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın incelemelerde bulunmak üzere köye gideceği bildirildi.