“ÇOSB’nin Kreşi örnek olacak”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, açılışını yaptığı Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi için “ÇOSB’nin Kreşi örnek olacak” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA -Çerkezköy

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi yapılan törenle hizmete girdi. Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde düzenlenen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOSB’nin kreşi örnek olacak

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından kreşi gezen Bakan Kaya, ÇOSB Başkanı Sözdinler’den kreş hakkında bilgi aldı. Kreşi çok beğendiğini dile getiren Bakan Kaya, Türkiye genelinde yer alan 300 organize sanayi bölgesine 300 kreş kazandırma konusunda bir proje hazırladıklarını da ifade ederek Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan kreşin örnek olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Kreş kayıt almaya başladı

0-66 aylık çocuklara yönelik yapılan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi çalışan anne ve babalara da büyük bir kolaylık sağlamanın yanı sıra kadın istihdamına da olumlu katkı sağlayacak. 240 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakım Evi, yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı ve 19 bin metrekare açık alana sahip.

Bu konularda ilginizi çekebilir