Çözücü ve incelticilerde ÖTV yeniden belirlendi

ÖTV tutarları kilogram başına; boya ve vernik çıkarmada kullanılan müstahzarlar için 0.0650 TL'den 0.6000 TL'ye çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Vernik ve benzeri ürünler için karma çözücü ve inceltici petrol ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, ÖTV tutarları kilogram başına; boya ve vernik çıkarmada kullanılan müstahzarlar için 0.0650 TL'den 0.6000 TL'ye çıkarıldı.

ÖTV tutarları; deri, köse, post ve kürklerin işlenmesine mahsus müstahzar ve yüzde 70 veya daha fazla petrol yağları veya bitümenli minerallerden elde edilen yağları içeren müstahzarlar için 0.3000 TL'den 1.0560 TL'ye yükseltildi.

Kararla ayrıca, özel tüketim vergisi (I) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan bazı ürünlerin ÖTV tutarının tecil edilecek kısmını belirleyen oranlarda değişiklik yapıldı.

Buna göre, söz konusu tecil oranı; esası bütil asetat olmayan organik karma çözücüler ve incelticiler; boya ve vernik çıkarmada kullanılan müstahzarlar ile vernik ve benzeri ürünler için anorganik karma çözücüler ve incelticiler için yüzde 97.50, deri, köse, post ve kürklerin işlenmesine mahsus müstahzar ve yüzde 70 veya daha fazla petrol yağları veya bitümenli minerallerden elde edilen yağları içeren müstahzarlar için yüzde 98.57 olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir