Çözüm, ortak bonoyla mümkün değil

Merkel, borç krizinin çözümünün ortak devlet bonolarının satışıyla mümkün olamayacağı şeklindeki görüşünü yineledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, bazı euro ülkelerindeki borç krizinin çözümünün Eurobonds adı verilen ortak devlet bonolarının satışıyla mümkün olamayacağı şeklindeki görüşünü yineledi.

Başbakan Merkel, ZDF televizyonunda yayınlanan yaz röportajında yaptığı açıklamada, mevcut şartlar altında ortak devlet bonolarının satılmasının krize yönelik yanlış bir yanıt olacağını belirterek, "Güncel krizin çözümü ortak devlet bonolarıyla mümkün olmayacaktır" dedi.

Bu konuda Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ile tümüyle görüş birliği içinde olduğunu ifade eden Merkel, politikaların doğrudan finans piyasalarına göre yapılamayacağını, mali piyasaların bazı şeyleri zorla elde etmeye çalıştığını, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

euro krizine karşı mücadelede "köklerin yenilenmesi" ve tüm Avrupa'nın daha fazla rekabet edebilir hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Merkel, bunun uzun ve zorlu bir süreç olduğunu, ancak sorunun ortak devlet bonolarını satarak bir anda çözülemeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir