CPI Fuarı ile İstanbul Fashion Week eş zamanlı yapılacak

İki etkinlik eş zamanlı olarak 26-28 Ağustos tarihlerinde İTÜ Taşkışla kampusünde gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Collection Premiere İstanbul (CPI) Fuarı ile İstanbul Fashion Week, eş zamanlı olarak 26-28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla kampusünde yapılacak.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, CPI fuarıyla ilgili gelişmelerin açıklandığı basın toplantısında, CPI ile ezberleri bozup, dünya moda liginde ilk 5'e gireceklerini belirtti.

CPI Fuarı ile İstanbul Fashion Week'in eş zamanlı olarak 26-28 Ağustos 2010 tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusü'nde yapılacağını bildiren Tanrıverdi, "Sergileme alanlarının Mayıs ayında satışa sunulacak olmasına rağmen daha şimdiden Noir, Triumph, Falke, Bugatti, Burlington, Caramelo gibi dünyaca ünlü markaların da aralarında bulunduğu 100'e yakın firma CPI'da yer almak üzere ön rezervasyon yaptırdılar. Bu fuar ile moda ve hazır giyim dünyasındaki ezberleri bozacağız" dedi.

Tanrıverdi, yalnızca üretim yapan değil tasarlayan, modayı yaratan yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da etkin bir ülke konumunda olduklarını belirtti. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, 20 milyar dolara koşan ihracatlarının olduğunu ve yeni bir rota izlediklerini ifade eederek,  eş zamanlı olarak düzenlenecek CPI ve İstanbul Fashion Week'in tüm dünyanın bakışlarını Türkiye'nin üzerine çekeceğini söyledi.

Şovla paralel yürümesine karşın ticari çıktıları olan farklı bir fuar olarak konumlanan CPI'ın Türk tekstil ve moda sektörünün rekabetçi gücünü daha da artıracağını belirten Tanrıverdi, İstanbul'u dünya moda endüstrisinde ilk 5'e taşımayı amaçladıklarını vurguladı.

CPI, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) organizasyonu ve Alman IGEDO Company işbirliğinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti katkıları ve hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren derneklerin desteğiyle düzenlenecek.

CPI'da seçkin Türk ve uluslararası moda markaları ve tasarımcılarının 2011 yılının ilkbahar-yaz koleksiyonlarını sergileyerek, ticari anlaşmalar yapmalarına olanak sağlanacak.

Yaklaşık 7 bin metrekarelik net sergileme alanına sahip olan fuarda alanın yüzde 40'ının yabancı marka ve tasarımcılarının kullanımına ayrılacağı tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir