Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası açıklama yapan Baykal, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce hükümetin kurulması gerektiği konusuna olumlu yaklaştığını, tüm koalisyon modelellerine açık olduğunu gördüm" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili seçilen Deniz Baykal ile Dışişleri Konutu'nda görüştü. Görüşme 2 saat sürdü.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni Meclis’in açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’yla geçici başkanlık görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapma ihtiyacı nedeniyle bu görüşme gerçekleşti.

Görüşme aniden gerçekleşti, bu sabah belli oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’nın görüşme isteği iletildi. Türkiye’nin önündeki sorunlar ele alındı. Benim koalisyon görüşmesiyle ilgili konumum yok. Genel görüşme yaptık.

Görüşme yerinin Dışişleri Konutu'nda olması benim ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın programları açısından uygun oldu. Özel bir talebi yok, ben bazı tespitler yaptım. Bir an önce Türkiye'de istikrarın sağlanması, çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm.Ben de bir an önce Türkiye bu belirsizlik dönemini aşmalıdır anlayışındayım, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da böyle olduğunu gördüm.

"Her türlü koalisyona açık bir anlayış içinde"

Sayın Cumhurbaşkanı'nın her türlü koalisyon çözümüne açık bir anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında bir koalisyon oluşturmasına hiçbir itirazı olmadığını memnuniyetle gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye olumlu yaklaşacağı izlenimini aldım. Genel siyasi görüşme oldu. Genel görüş telakisi yaptık.

"Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil"

Koalisyon konusunda konuşması gerekenler siyasi partilerdir. Partiler uzlaşırsa Cumhurbaşkanlığı'nda engellenmez.

Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Kılıçdaroğlu'na ayrıntılı bilgi vereceğim."

Kılıçdaroğlu'yla da görüştü

asddd.jpg

Görüşmenin ardından Dışişleri Konutu'ndan ayrılan Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek için CHP Genel Merkezi'ne gitti. Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal arasındaki görüşme 16:00'da sona erdi. Baykal, parti genel merkezinden ayrılırken, "Sayın Genel Başkan'a bilgi verdim" dedi.