Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan ve Tacikistan'da resmi ziyaretlerde bulunacak. Gül'ün gezisi yarınki Kırgızistan ziyareti ile başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın davetlisi olarak 26-28 mayıs tarihlerinde Kırgızistan'a, 28-30 mayıs tarihlerinde Tacikistan'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'e, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti esnasında, Kırgız ve Tacik mevkidaşlarıyla ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konularda görüşecek, bu ülkelerdeki yerleşik vatandaşlarla bir araya gelecek.

Ziyaretlerde ayrıca Türk-Kırgız ve Türk-Tacik İş Konseyi toplantıları yapılması, bu ülkelerle mevcut ahdi zemini tamamlayacak bazı anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, tarihten gelen kuvvetli ve derin dostluk, kardeşlik ve işbirliği bağlarına sahip olunan Orta Asya bölgesine daha önce gerçekleştirdiği resmi seyahatlerin devamı niteliğindeki Kırgızistan ve Tacikistan ziyaretlerinin, dost ve kardeş ülkeler ile milletler arasında memnuniyet verici düzeyde seyreden köklü ilişkilerin ve işbirliğinin en üst düzeyde tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınması imkanlarının değerlendirilmesine, uluslararası ve bölgesel konulardaki diyaloğun güçlendirilmesine vesile olacağı belirtildi.