Cumhurbaşkanlığı: Donanma Komutanı istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin kendi isteğiyle istifa ettiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifasını doğrulayan Kalın, "Kendi isteğiyle istifasını verdi. İstifa dilekçesi işleme konulmuştur." dedi.

Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açıklamalarına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Talihsiz açıklamalar. Almanya'da devam etmekte olan seçim atmosferinde yapıldığını düşündüğümüz, düşünmek istediğimiz açıklamalar. Bir AB üyesi ülkenin bütün AB kurumlarına talimat verir tarzda tutum içerisine girmesi doğru değil. Gümrük Birliği anlaşması kazan-kazan esasına göre yapılmış bir anlaşmadır. Bu engellendiği zaman, ötelendiği zaman, iptal edildiği zaman bundan sadece Türkiye zarar görmez, Avrupa ülkeleri de zarar görür."

Almanya Başbakanı Merkel dün katıldığı bir programda, "Şu anda katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılmadığı bir durumdayız, mali yardımlar da minimum düzeye indirildi. Gümrük Birliği'nde bir genişleme gerçekleştirmeyeceğiz. Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir derinleşme söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.