Cumhurbaşkanlığı "androit" markette

Cumhurbaşkanı Gül'ün faaliyetleri, mobil cihazlar için tasarlanan uygulamalarla anlık takip edilebiliyor. Cumhurbaşkanlığı, iOS'un ardından android markette de yerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın açıklamalarına, günlük programlarına, himayesindeki projelere, sosyal medya sayfalarına mobil cihazlar için üretilen uygulamalardan ulaşılabiliyor.

Bilgi edinme formlarıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği iletişim bilgilerinin edinilebildiği iOS uygulamasından sonra android uygulaması da geçen aydan itibaren kullanılmaya başlandı.  Cumhurbaşkanlığının iOS tabanlı uygulaması, 28 Ağustos 2011'den bu yana App Store'dan 33 bin defa indirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, teknolojiyi yakından takip etmesi ve sosyal medyayı aktif kullanmasıyla dünya liderleri arasında dikkati çekiyor. Twitter, Youtube, VidiVodo, Instagram ve Flickr'ı kullanan Gül, Facebook'ta Türkçe ve İngilizce hesaplara sahip.

Gül'ün, 2009'da açtığı ve ziyaretlerinde çektiği fotoğraflarla, programlarına ilişkin bilgileri paylaştığı Twitter hesabının 3 milyon 45 bine yakın takipçisi bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığının aynı zamanda kurumsal İngilizce ve Türkçe Twitter hesapları da bulunuyor.