Cumhuriyet Mitingi'nde ikinci perde

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen mitingde Tandoğan Meydanı taştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından başta Ergenekon Soruşturması'na duyulan tepki nedeniyle başlatılan Cumhuriyet Mitingi katılan vatandaşlar, Tandoğan Meydanı'nı tamamen doldurdu.

ADD tarafından geçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ses araçlarından yükselen Onuncu Yıl Marsı ile vatandaşların tek bir ağızdan attıkları “Tandoğan Meydanı demokrasi şöleni” sloganları coşkuya neden oldu.

ADD öncülüğünde düzenlenen miting alanına 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, 68'liler Birliği Vakfı, Atatürkçü Düşünce Vakfı, Başkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi, CUMOK, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'nin yanı sıra, Ergeneson davasında yargılanan Emekli 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ile eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un eşleri de katıldı. CHP'li milletvekilleri İsa Göktürk, Muharrem İnce ve Ejder Özdemir'in yanı sıra bağımsız milletvekili Kamer Genç, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Ağaoğlu, Gazeteci -Yazar Emin Çölaşan ve Ressam Bedri Baykam da miting alanında bulundu.