”Cumhuriyeti yıkmaya çalışmaların önünü kesmek için kurulduk”

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, partisinin 1. Olağan Kurultayı'nda konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partilerinin, "şeriatçıların ve Kürtçülerin el birliğiyle Cumhuriyeti yıkmaya çalışmalarının, önünü kesmek için kurulduğunu" söyledi.

HEPAR 1. Olağan Kurultayı Ankara Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Kurultay divanı seçiminin ardından saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı seslendirildi. Daha sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mesajları okundu. 

Kurultay üyelerine hitap eden Genel Başkan Osman Pamukoğlu, sözlerine "Hak ve Eşitlik Partisi neden kuruldu? Klasik siyasetçileri tarihe karıştırma zamanı geldi de onun için" diyerek başladı.

Batı hegemonyasının Türkiye'nin tüm üretim yeteneklerini elinden aldığını ifade eden Pamukoğlu, "30 yıldır dağlarda dolaşan eşkıyanın, 30 bin insanın hayatını kaybetmesinin ve Türkiye'nin 500 milyar dolar zarara uğratmasının" hesabının sorulması için HEPAR'ın kurulduğunu söyledi. Pamukoğlu, "HEPAR, şeriatçıların ve Kürtçülerin el birliğiyle Cumhuriyeti yıkmaya çalışmalarının önünü kesmek için kuruldu" dedi.

Yolsuzlukların hesabını soracaklarını, Türkiye'nin elinden alınan üretim gücünün ve ekonomik bağımsızlığın yeniden kazanılacağını anlatan Pamukoğlu, özelleştirmenin eski sömürge politikalarından başka bir şey olmadığını savundu. Pamukoğlu, "Özelleştirme politikaları altında ülkeyi savaş ganimeti gibi taksim ediyorlar" diye konuştu.

Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde TELEKOM gibi stratejik kurumları da yeniden devletleştireceklerini bildirdi.

HEPAR olarak ekonomi politikalarında vatandaşın çıkarını esas alacaklarını belirten Pamukoğlu, devletin imkanlarını hiçbir kuruma imtiyaz şeklinde sunmayacaklarını söyledi. "Devleti, güçsüz, çaresiz ve aciz görüntüsünden çıkaracaklarını" dile getiren Pamukoğlu, uluslararası ekonomik ilişkilerde mütekabiliyet usulünü esas alacaklarını kaydetti. Pamukoğlu, bütün kaynaklarla işsizliğin üzerine giderek, ekonomik kaynak yaratacaklarını kaydetti.

Siyasette ve bürokraside dokunulmazlıkları kaldıracaklarını belirten Pamukoğlu, yargıyı özerkleştirerek, Türk yargısını dünyadaki en iyi yargı sisteminin daha da ötesine getireceklerini anlattı.

"İnanma, karar verme ve eylem yapma zamanı"

"Türk eğitim sistemini devrimsel yaklaşımla baştan aşağı yenileyeceklerini" belirten Pamukoğlu, üniversitelerin tamamının özerk bir yapıya kavuşmasını sağlayacaklarını kaydetti. Üniversite sınavı ve YÖK'ü kaldıracaklarını anlatan Pamukoğlu, RTÜK'ü de fesh edeceklerini, radyo televizyon sistemini kendi içinde örgütleyeceklerini söyledi. Devlet üniversitelerinin parasız olacağını belirten Pamukoğlu, "Okullarda tüm inançlar, yansız olarak öğretilecek" dedi.

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık gibi en güçlü olduğu alanlarda dahi fakir hale getirildiğini savunan Pamukoğlu, tarım ve hayvancılığa özel önem vereceklerini ifade etti. Pamukoğlu, tarım politikaları sebebiyle kente göç eden insanların sağlanacak imkanlar sayesinde köylerine geri döneceklerini kaydetti.

Pamukoğlu, Türkiye'deki güvenlik ihtiyacına da değinerek, "Türkiye'de vatandaş kendini, can ve mal güvenliği konusunda güvende hissetmemektedir. Şimdi internet başında ulusalcılık oynama zamanı değil. İnanma, karar verme ve eylem yapma zamanıdır" diye konuştu.

"Dağları 365 günde temizleyeceğiz"

"Kıbrıs Adası'nın Anadolu'nun hakkı" olduğunu ifade eden Pamukoğlu, "haklarımız ne ise aynen muhafaza edeceğiz. Gerekirse yeniden gideriz" dedi.

İktidara gelmeleri halinde AB sürecini "Türk milleti için sayısız aleyhte faaliyetleri" nedeniyle durduracaklarını belirten Pamukoğlu, "Aslında yaşlı Avrupa Türkiye olmadan hiçbir şey yapamaz" şeklinde konuştu.

Geçen ay dünyada 345 ayrı noktada çatışmalar yaşandığına belirten Pamukoğlu, önümüzdeki dönemde, terörün artarak dünyanın her tarafını saracağını savundu.

Türkiye'deki terör eylemlerine de değinen Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde terör örgütü kuran ve kurucu kadrosunda olanlar için idamı geri getireceklerini bildirdi. Pamukoğlu, "Dağları 365 günde temizleyeceğiz" dedi.

Jandarma güçlerinin, polis gibi profesyonelleştirileceğini belirten Pamukoğlu, ordudaki asker sayısını 200 bine indirip, oradan artan kaynakları sosyal güvenlik gibi devletin diğer ihtiyaçlarına yönlendirecekleri anlattı.

"Osman Pamukoğlu genel başkanlığa seçildi"

HEPAR 1. Olağan Kurultay'ında, Osman Pamukoğlu genel başkanlığa seçildi.Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kurultayda parti meclisi çalışmalarının ve parti kesin hesaplarının okunmasının ardından genel başkan seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda, Pamukoğlu, oy kullanan 254 delegenin tamamının oyunu aldı ve tekrar HEPAR'ın genel başkanı oldu.

Pamukoğlu, seçim sonrasında yaptığı kısa konuşmada, parti üyelerine, delegelerine ve Türk milletine teşekkür ederek, "Başı dik devleti hakkıyla yerine getireceklerini" söyledi.

Kurultay, Pamukoğlu'nun konuşmasının ardından sona erdi.