Cumhuriyetimiz 88 yaşında

Cumhuriyet'in 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Valisi Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın katılımıyla Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyet'in 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi.

Tören, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın önüne İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, AK Parti ile CHP il başkanlıklarının çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mutlu, anı defterine yazdıklarını okudu.

Vali Mutlu, anı defterine şunları yazdı:

"Türk milletini, bayrağımız ve Cumhuriyetimiz etrafında toplayan ilke ve devrimleriniz, medeniyetler arasında, barışta, kaynağını ve temelini teşkil etmiş, böylece yurtta barış dünyada barış ilkesi daha da büyük anlam kazanmıştır. Bizler, sahip olduğumuz zenginliklerin değerini bilerek, gücümüze inanıp, kendimize güvenerek, sorunlar karşısında yılmayıp, demokrasimize sahip çıkıp, bölünmez bütünlüğümüzü koruyup, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara, emin adımlarla, durmadan ilerleyeceğiz. 88 yıl önce Kurtuluş Mücadelesi'nden zaferle çıkan bu millet, hür ve bağımsız bir devlet olarak yarınlarda daha da güçlü olarak yer alacaktır. İstanbul'un geleceğinin, Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İstanbul'u bir dünya şehri yapmak, kent standartlarını geliştirmek, bizlere düşen en büyük görevdir. Bu görev bilinci ve sorumluluğuyla, azimle çalışmaya kararlıyız. Bu anlamlı günde, sizi, silah arkadaşlarınızı, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi, sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

Törene, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve gaziler de katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir