Danet, helal gıda sertifikası aldı

Firma kırmızı et üreticisi kimliğiyle Türkiye'nin ilk helal gıda sertifikasını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Danet, sunduğu kalite ve güveni, aldığı helal gıda sertifikasıyla tescillediğini duyurdu.
Danet'ten yapılan açıklamada, kırmızı et üreticisi kimliğiyle Türkiye'nin ilk helal gıda sertifikasını alan firmanın, ihracat faaliyetlerini güçlendireceği kaydedildi.
"Çiftlikten mutfağa her şey kontrol altında" sloganıyla sunduğu kalite ve güveni sahip olduğu ISO 9001 ve ISO 22000 belgeleriyle kanıtlayan Danet'in, kırmızı et sektöründe bir ilke imza attığı vurgulanan açıklamada, firmanın "güvenle alın, keyifle tüketin" sloganıyla tüketicileri uzun soluklu bir lezzet yolculuğuna davet ettiği, aldığı helal gıda sertifikasıyla hayvan kesiminin İslami usullere uygun olarak yapıldığını belgeleyerek ihracat faaliyetlerini güçlendirecek bir adım atmış olduğu belirtildi.
Afyon'lu kırmızı et üreticisi Danet'in, hayvan kesimini İslami usullere uygun olarak gerçekleştirdiğini aldığı sertifika ile tescillediği ifade edilen açıklamada, Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen helal gıda sertifikasını aldığı, dünyada 2 trilyon dolar olarak ifade edilen helal pazarında ihracat odaklı olarak pay almayı hedeflediği bildirildi.
Helal gıda sertifikasının ihracat faaliyetlerini güçlendirerek yurt dışında yaşayan Müslümanlara ulaşmayı sağlayacağını belirten Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Danet olarak bugüne kadar kesim ve işleme konusunda, İslami usullere uygun çalışma hassasiyetimizi en üst düzeyde tutuk. Bu sertifika ile öncelikle bunu tescil ettirdik ayrıca, ihracat faaliyetlerinde elimizi güçlendiren bir belgeye kavuştuk. Bundan böyle başta Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi olmak üzere tüm dünya Müslümanları ve dini hassasiyeti olan tüketiciler için de tercih edilen bir marka olacağız. Sertifikamızı aynı zamanda Dünya Helal Konseyi'nin üyesi olan GİMDES'ten alarak belgemize uluslararası tescil kazandırdık. Amacımız bu sertifika ile uluslararası pazarlara daha kolay girmek ve tutunmak. Bunun dışında üzerinde helal gıda amblemi bulunan ürünlerimiz ile de yurt dışında Türkiye'yi temsil edeceğiz."
Bu konularda ilginizi çekebilir