Danıştay Saldırısı davası duruşmasız yapılacak

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 'sanık avukatları duruşmaya gelmediği' gerekçesiyle davanın, duruşmasız yapılacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili davanın temyiz incelemesini "sanık avukatları duruşmaya gelmediği" gerekçesiyle duruşmasız yapmaya karar verdi.

Davanın temyiz duruşmasına, Danıştay'a yönelik saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in oğlu Gökhan Özbilgin "ailenin avukatı" sıfatıyla katılırken Cumhuriyet gazetesinin avukatı da hazır bulundu. Duruşmayı Danıştay Genel Sekreteri Taci Bayhan ve Genel Sekreter Yardımcıları da izledi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Acar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararının sanık avukatları ve Cumhuriyet savcılarınca temyiz edildiğini, ancak hiçbir avukatın duruşmalı inceleme talebinde bulunmadığını söyledi.

"Ergenekon Davası" iddianamesinde Danıştay saldırısına atıfta bulunulduğunu hatırlatan Acar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesinde de Ergenekon Davası ile Danıştay saldırısı davası arasında irtibat bulunduğu ve birlikte değerlendirilmesi yönünde görüş belirtildiğini kaydetti.

Tebliğnamenin ardından, kamuoyunun yakından ilgilendiği davayı resen duruşmalı incelemeyi kararlaştırdıklarını, sanık ve müdahil avukatlarına tebligat çıkardıklarını belirten Acar, sanık avukatlarının gelmemesi üzerine dosyanın duruşmasız incelenmesine karar verildiğini açıkladı.

Daire, temyiz istemini daha sonra belirleyeceği bir günde, üyelerin katılacağı müzakerede ele alacak.