Davutoğlu, Clinton ile 'Şincan'ı görüştü

Dışişleri Bakanı, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara ilişkin Clinton'ı telefonla arayarak, Türkiye'nin konuya ilişkin hassasiyetini aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylarla ilgili olarak sürdürdüğü telefon diplomasisi çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara ilişkin Clinton'ı telefonla arayarak, Türkiye'nin konuya ilişkin hassasiyetini aktardı. Davutoğlu'nun diğer telefon görüşmelerinde de vurguladığı gibi Clinton'a da uluslararası toplumun konuya daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini ilettiği öğrenildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde insanlık trajedisi yaşandığına dikkati çeken Davutoğlu, bu olayların etnik gerginliğe yol açmasının önüne geçilmesinin şart olduğunu da belirtti.

Davutoğlu ile Clinton'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya ziyareti çerçevesinde Kafkaslardaki durumu da ele aldıkları, ayrıca 13 Temmuz günü Ankara'da anlaşması imzalanacak olan Nabucco projesine ilişkin görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Bakan Davutoğlu, Sincan'daki olaylarla ilgili olarak dün de Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile telefonda görüşmüştü.