Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin hava sahasını Rus uçağının ihlaline karşı koruyarak sorumluluğunu yerine getirdiğini belirtti, "Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli. Her seviyede görüşmeye açığız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak (NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile) bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli" diyerek sözlerini sürdürdü.

Davutoğlu, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Biz bu gerginliği tırmandırmayacağız. Diyaloğa hazırız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz" dedi.

Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı vardır. Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz." 

534534-005.jpg