Davutoğlu: Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur

Başbakan Davutoğlu IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi'nde konuştu. Davutoğlu, "Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur. Dini istismar eden terör ideolojisinin, ırk ve etnik kökeni istismar eden ideolojiden farkı yoktur" dedi.

Terörün gayri meşru siyasetin çirkin bir aracı olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin bu yıl farklı aşırılıkçı ideolojileri olan terör örgütleri IŞİD, PKK ve DHKP-C'nin hedefinde bulunduğunu kaydetti. 

PKK ve IŞİD saldırılarının bölgedeki terör tehdidini ikiye katladığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur. Dini istismar eden terör ideolojisinin, ırk ve etnik kökeni istismar eden ideolojiden farkı yoktur. PKK, IŞİD ve diğer terör örgütleri arasında fark yoktur. Bizim dostlarımız ve ortaklarımız bu konuda ihtiyatlı olmalılar. Bir teröristin diğer bir teröristle savaşması onu meşru kılmaz. Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz.

'Hiçbir çocuk terörist doğmaz'

Hiçbir çocuk katil ya da terörist olarak doğmaz. Radikalleşme süreci ve siyasi amaçlarla şiddete başvurmaya yönelme karmaşık bir konudur. Hükümetler olarak sorumluluğumuz, vatandaşlarımızı terör korkusu ve şiddetinden korumak olduğu gibi, çocuklarımızı da terörist ideolojilerden korumaktır."

Davutoğlu, "Şiddete varan aşırılıkla mücadele biçimimiz, toplumlarımız içinde yeni bölünmelere neden olmamalı" ifadesini kullandı. Aşırılıkçı şiddetin hiçbir etnik, dini veya mezhepsel gruba mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, Türkiye'nin teröre karşı oluşturulan uluslararası platformlara katkı sağladığını anlattı.