Davutoğlu'ndan Hakan Fidan açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Hakan Fidan'ın milletvekili olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmesini değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya'daki AK Parti Kongresi sonrası  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakan Fidan'ın milletvekili olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmesini değerlendiren Davutoğlu şöyle konuştu:

"7 Şubat'ta Hakan Bey'e özellikle çözüm sürecini sabote etmek için yapılan operasyon Hakan Bey'e değil hükümete ve Başbakan'a yapılan bir operasyondu. Başbakan ve hükümetin tutumu bu tuzakları bozdu.  7 Şubat'a denk gelmesi planlanmış bir husus değil.

Meclis’e gelmiş olan iç güvenlik reform paketi Türkiye’nin kalıcı refahını teminat altına almaya yöneliktir.

Şeffaflık paketinin seçim sonrasına ertelenmesi ve böcek soruşturmasında iki kişinin yakalanması?

Biz 4-5 aydır sektörel dönüşümler kapsamında bir çok çalışmalar başlattı. Maden yasası, iş güvenlik yasası ve daha birçok yasa parlamentoya sunuldu. Bütün bu çalışmalar kendi rutini içinde devam ediyor. İnşaat sektörü ile toplantı yaptık ve herkesin katkılarını almaya yönelik çalışmalar var. Açıkladığımız hiçbir reform paketi askıya alınmadı. Biz ilan ettiğimiz reform paketlerini askıya almayız.  Çalışmalarımız devem edeceğiz yetişirse bu yasama döneminde olacak yetişmezse bir dahakinde.

Romanya’da yakalanan iki kişi ile ilgili olarak dün içişleri bakanımız ve bazı arkadaşlarımız bilgi verdiler bana. Türkiye’de haklarında yakalama kararı var. Romanya yetkilileriyle bu konular konuşuldu ve hukuk ne diyorsa o uygulanacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir