DDK raporu Savcılıkta

DDK, Hrant Dink suikastine ilişkin raporu, Dink cinayetini soruşturan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ulaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Hrant Dink suikastine ilişkin Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) bir süre önce özet halinde Cumhurbaşkanlığının sitesinde yayınladığı raporun tamamının, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ulaştırıldığı kaydedildi. 
Dink cinayeti soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın, kendisine ulaştırılan raporu incelemeye başladığı ve bu inceleme doğrultusunda soruşturmayı genişletebileceği belirtildi. 
Savcı Akkaş'ın, Dink cinayetine ilişkin kimi kamu görevlilerinin de şüpheli konumunda bulunduğu soruşturma kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) gönderilen baz istasyonu ve telefon görüşme kayıtlarıyla ilgili hazırlanacak İstanbul Emniyet Müdürlüğü raporunun da kendisine ulaştırılmasını beklediği dile getirildi.
Akkaş, soruşturma kapsamında Malatya Zirve Yayınevindeki cinayetler ve Trabzon'daki Rahip Santoro cinayeti dava dosyalarını da inceliyor.
Öte yandan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında 216 sayfalık gerekçeli kararı yazdığı öğrenildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir