DEİK-Güney Doğu Avrupa İş Konseyleri başkanları belirlendi

Seçilen başkanlar 2008-2010 döneminde, iki yıl süreyle görevlerine devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Güney Doğu Avrupa İş Konseyleri Genel Kurulunun iş konseyleri başkanları belirlendi.

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, genel kurulda bölgede yer alan iş konseylerine seçilen başkanların, 2008-2010 döneminde, iki yıl süreyle görevlerine devam edeceği belirtildi. Bölgenin koordinatör başkanlığını ise, aynı zamanda Türk-Kosova İş Konseyi Başkanı olan Perfotek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Çalışkan'ın yürüteceği kaydedildi.

Açıklamada, bölgenin ortak işbirliği iradesini yansıtan "tek" Balkan istişare forumu olma özelliğini taşıyan Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci (GDAÜ) dönem başkanlığını, 2009 yılı haziran ayından itibaren Türkiye'nin yürüteceğine de yer verildi.

Ayrıca DEİK/Güney Doğu Avrupa İş Konseyleri başkanlarının, Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı (Stability Pact) ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişiminin (SECI) 2002'de tek bir çatı altında topladığı bölge iş adamları ile AB iş adamlarının bir çeşit iş ortamı iyileştirme ve geliştirme lobi faaliyetlerini yürüttüğü Güneydoğu Avrupa İş Danışma Konseyinin (SEEBAC) üyeleri ile bir araya geldikleri duyuruldu. Bu çerçevede, konsey başkanlarının 2009 yılı itibariyle Türkiye'nin ekonomik açıdan Güneydoğu Avrupa'da yeni açılımları ve bölgede daha stratejik adımlar atması yönünde çalışmalar yürüteceği vurgulandı.

Açıklamada, Güney Doğu Avrupa İş Konseylerinin yeni dönem başkanları, şöyle sıralandı: "Türk-Arnavut İş Konseyi Başkanı, Haşmet Bedii Kürüm, Türk-Bosna Hersek İş Konseyi Başkanı Selman Ulusoy, Türk-Hırvat İş Konseyi Başkanı Hüseyin Çağatay Özdoğru, Türk-Karadağ İş Konseyi Başkanı M. Serdar Çelebi, Türk-Kosova İş Konseyi Başkanı Zeki Çalışkan, Türk-Makedon İş Konseyi Başkanı Ali Nuri Özsüer, Türk-Sırp İş Konseyi Başkanı Tamer Türker."