Dekorasyonda aksesuar seçiminin püf noktaları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Aksesuarlar, ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurlarıdır. Mekanın tarzını ve duygusunu güçlendiren aksesuarları kullanırken karmaşa yaratmamaya dikkat etmek gerekir.
Kişiye özel üretimleriyle dikkat çeken Bellagio Plus Mobilya'nın tasarımcısı Oya Özbek, aksesuar kullanımının evdeki bütünlük hissini tamamladığını söyledi.  En önemli unsurun alanın büyüklüğü olduğuna dikkat çeken Özbek, aksesuar kullanımındaki püf noktalarını  şöyle sıraladı:
 
[PAGE]
 
-Eğer salon ya da oturma odanız küçükse, büyük objeler kullanmamalısınız. Cam objeler ve canlı çiçekler odanızı daha ferah gösterecektir. Cam, ışığı yansıttığından ve içine koyulan herhangi bir şeyin rengini aldığından, kullanımı en iyi materyallerdendir.
 
dekorasyonayna.jpg
 
-Dar alanlarda ayna kullanılarak odanıza genişlik hissi verebilirsiniz. Pek çok yeni model olduğu gibi klasik aynalar da çekici olabilir.
 
 
[PAGE]
 
-Odanın boş kalan bütün bölümlerine aksesuar koymak yerine, bir araya getirilmiş parçalar daha şık olacaktır. 
 
-Öncelikle büyük parçalarla başlayın.  Daha sonrasında küçük olanları etrafına yerleştirin. Farklı yükseklikte parçaları bir arada kullanarak odanızda görsel hareket sağlamış olursunuz.  Hareketlenen mekanların pozitif enerjisi de artar. 
 
dek.jpg
 
-Biriktirdiğiniz minik objeler ve biblolarda aşırıya kaçmak, gözü yorar, karışıklığa neden olur. Bunun için  küçük objeleri  bir arada kullanarak etkilerini arttırabilirsiniz. Örneğin biblo koleksiyonunuzu, göz hizasında bir rafta birlikte sergileyebilirsiniz.
 
[PAGE]
 
- Aynı ebatlara sahip resim ve tabloları geometrik şekillerle asın.  Siyah-beyaz fotoğraflarınızı, benzer çerçevlerle duvarınızda dikdörtgen oluşturacak şekilde asabilirsiniz.
 
 
-Porselen aksesuarlarınızı duvarınızdaki bir nişte sergileyebilirsiniz. Nişin içini canlı bir renge boyadığınızda porselenlerinizdeki ince işçilikler daha da göze çarpacaktır. 
 
-Kanepenizi tarzınıza göre koltuklar ya da şallarla daha zarif kılabilir, kontrast renklerle odanızın enerjisini arttırabilirsiniz.