DemirDöküm, ısıtmada payını güneş enerjisiyle büyütecek

Şirket büyüyen ısıtma sektöründen daha çok pay alabilmek için güneş enerjisi sistemine yatırım yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph Grosser, Türkiye'de ısıtma sektörünün büyüklüğünün 1 milyar euroya ulaştığını belirterek, "Isıtma sektöründeki gelişmelere paralel olarak, doğal enerji kaynaklarından en yüksek verimi alabilmek için yatırımlarımızı artırdık"dedi.

Grosser, bir etkinliğe katılmak için geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, 2007 yılında Vaillant tarafından satın alınan DemirDöküm'ün 2010 yılında yaşanan küresel ekonomik krizin ardından sektör içerisindeki pazar payını genişleterek büyümeyi sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'de ısıtma sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar euro civarında olduğunu belirten Grosser, ısıtma ve iklimlendirme sektörü içinde firma olarak 1954 yılından bu yana sektörde öncü kimlikleriyle faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Dünya'da her geçen gün artan enerji gereksiniminin firmaları yeni arayışlara ittiğini anlatan Grosser, şunları kaydetti:

"Isıtma sektöründeki gelişmelere paralel olarak, doğal enerji kaynaklarından en yüksek verimi alabilmek için yatırımlarımı artırıyoruz. Kurum olarak, ülkemizin önemli enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisine yatırım yaparak Roll Bond Güneş Enerjisi Sistemini geliştirdik. Türkiye'de güneş enerjisi ve doğal gaz gibi enerji türlerinde büyük bir potansiyeli var. Yatırımlarımızı arttırarak önümüzdeki 50 yılda yenilenebilir enerji kaynaklarında Türkiye'yi üs olarak kullanacağız"dedi.

Doğalgaz'dan ısı pompası

Grosser, Ar-Ge çalışmalarını küresel ısınmanın etkilerini dikkate alarak yaptıklarını ve  ürünlerin teknik yapılarını değişen iklim koşullarına göre şekillendirdiklerini bildirdi.

Ar-Ge çalışmalarını 'minimum enerji, maksimum verim' prensibi doğrultusunda sürdürdüklerini anlatan Grosser, "Yaptığımız çalışmaların sonunda doğal gaz ile çalışan sıcak ve soğuk su üreten 'Isı Pompasını' elektrik üretecek şekle dönüştürdük. Bu ürünümüzü şu anda Almanya'da müşterilerimizin hizmetine sunduk en kısa sürede Türkiye'ye getireceğiz"dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir