Demirdöküm'ün yıl sonu ciro hedefi, 658 milyon lira

2007'den bu yana 726 milyon lira yatırım yapan Demirdöküm, yıl sonu itibariyle 658 milyon lira ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, grup olarak yıl sonunda 658 milyon lira ciro hedeflediklerini bildirdi.

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, Demirdöküm'de önemli büyük değişimler yaşandığını ifade etti.

Vaillant Grup'un dünyada üçüncü sırada olduğunu anımsatan Grosser, "Grup olarak geçen yıl 450 milyon lira ciro yaptık. Yıl sonunda yaklaşık 658 milyon lira ciro bekliyoruz. Şu anda 2011 yılı daha bitmiş değildir. Geçen yıla nazaran yüzde 50 büyüme sağladık. Türkiye'nin ekonomisinin canlanması ile beraber pazarımızda bu etkiyi yakalamıştır. Başarımız sürüyor" dedi.

Döviz kurunun yükselmesinin sanayicileri ister istemez etkilediğini de vurgulayan Grosser, şunları kaydetti:

"Hedefimiz gerçekten yerli komponentleri, kur etkisi olmadan yüzde 70 olarak kullanmak. Bunun için yatırımlar yapmayı, dışarıya olan bağımlılığımızı asgari bir şekilde aşağıya indirmek istiyoruz."

Demirdöküm Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Ertuna da yaptıkları yatırımların bir kısmının Bozüyük'teki fabrikada olduğunu bildirdi.

Ertuna, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün bunları topladığımızda Demirdöküm olarak 2007 yılından bu tarafa 726 milyon liralık yatırımımız var. Türkiye'de bu sektörde, bu kadar kısa sürede, bütün zamanların içinde en büyük yatırım. Bu devam ediyor. Çünkü hem inşaat sektörü hem ısınma, ısıtma pazarı gelecekte de büyüyeme devam edecek. Bizde bu nedenle yatırımlarımıza aynı hızla devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir