Demirel için anıt mezar yapılacak

Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel için doğduğu yer olan İslamköy'de, 58 bin metrekarelik alanda anıt mezar yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA - 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için, doğduğu yer olan İslamköy'de, 58 bin metrekarelik alanda anıt mezar yapılacak.   

Eski İslamköy Belediye Başkanı Zekeriya Şataf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirel için anıt mezar yapılması fikrinin kendisi ve ailesi tarafından uzun zamandır düşünüldüğünü söyledi.  

Anıt mezarın İslamköy'ü yukarıdan gören Çalça Tepesi'ne kurma fikrinin ortaya çıktığını anlatan Şataf, bu kapsamda 58 bin metrekarelik alana çam ağacı fidanlarının  dikilmeye başlandığını kaydetti.  

Fidanların sulanması için alanda havuzların kurulduğunu ifade eden Şataf, bu havuzların sayısının daha sonra Demirel'in kardeşi Şevket Demirel tarafından, ağabeyinin 9'uncu Cumhurbaşkanı olmasını temsilen 9'a çıkarıldığını anlattı.  

Şataf, bir misafirhanenin de bulunduğu alanda Demirel'in defnedileceği anıt mezar yapılacağını ancak şimdilik alanda bir çalışmanın yapılmadığını sözlerine ekledi.