Demirtaş'tan koalisyon açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile koalisyon seçeneğinin içinde olmayacaklarını vurgularken, “AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir” açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile koalisyon seçeneğinin içinde olmayacaklarını vurgularken, “AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir” açıklaması yaptı.

Bir gazetecinin “Koalisyon için AKP ya da bir başka partiye destek vermeyi düşünür müsünüz?" sorusuna Demirtaş, "Bütün bu gelişmeleri değerlendireceğiz. Seçim sonuçlarını geleceğe dair planlamalarımızı tartışacağız. Partimizin yetkili kurulları tamamını masaya yatıracak. Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizliğe, istikrarsızlığa izin vermeyeceğiz. Net olduğumuz durum şudur; biz AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar bütün bunları tartışacağız, Fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP,CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. Bütün teamüllerde bunu gerektirir. Toplumda oy verirken bunu istemiş oldu. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek bir şeye işaret etmiş oldu. Bu tartışmalar nasıl yürüyecek bir izleyelim bakalım. Bizim HDP olarak halkın omzuna yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım" diyerek cevapladı.

Bir basın mensubunun “Size bir koalisyon teklifi gelirse" sorusuna ise Demirtaş, "Gelirse tartışırız" dedi.

Şafak Pavey, Demirtaş'ı kutladı

Yine Ankara'ya gitmek için orada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Selahattin Demirtaş'ı VIP Salonu önünde tebrik etti.

Pavey, Demirtaş'a "Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum." derken, Demirtaş da "Umarım herşey daha iyi olacaktır. Hep birlikte daha iyisini başarırız." şeklinde karşılık verdi.