Demirtaş'tan tarihin en kısa grup toplantısı

HDP Eş Başkanı Demirtaş, TBMM Grup Toplantısı'nda tek cümlelik konuşmasıyla tarihe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün partisinin TBMM Grup konuşmasını çok kısa tuttu. Demirtaş, tek bir cümle kullandı; "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bu topraklarda HDP ve HDP'liler oldukça, seni Başkan yaptırmayacağız" dedi.

HDP Grup toplantısı için kürsüye çıkan Selahattin Demirtaş çok kısa bir konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Selahattin Demirtaş, üç kez “Seni başkan yaptırmayacağız” dedi.

Partililere dönen Demirtaş, “Müsade ederseniz grup sohbetimizi sizlerin arasında yapmak istiyoruz. Muhtemelen son grup toplantımız olacak. Bundan sonra seçim meydanlarına çıkacağız” diye konuştu.

Davutoğlu'ndan cevap

Demirtaş'ın sözlerine Başbakan Davutoğlu’ndan sert bir cevap geldi.

Sözkonusu açıklamaları "had bilmezlik ve saygısızlık" olarak değerlendiren Davutoğlu şunları söyledi:
"Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığına karar verecek olan sadece ve sadece azizi milletimizdir. Dönüp dolaşıp geldiği ve 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yerde olmuştur. Ak Parti’yi kirli pazarlıkla anmak Demirtaş’ın haddi değildir. CHP ile  her türlü pazarlığa giren Demirtaş’ın bu konuda söyleyecek sözü de yok konuşacak yüzü de… Son yerel seçimlerde tek ortak noktaları AK Parti’ye karşı çıkmak olan muhalefet bize karşı işbirliği yapmıştır”

CHP ile pazarlığa giren Demirtaş’ın kendisidir. AK Parti’nin Demirtaş gibilerin  ittifakına da verecekleri akla da ihtiyacı yoktur, bize milletimiz yeter. ‘Pazarlık partisi değiliz’ sözüne millet gülüyor.