Demokrasi-güvenlik dengesi zedelenmez

Erdoğan, terör örgütüyle mücadelenin artarak devam edeceğini vurgularken, "Gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -- Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüyle mücadelenin artarak devam edeceğini vurgularken, "Gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır" dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 polisin şehit olması ve 3 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e bir mesaj gönderdi. ,

Saldırı sonucu 5 polisin şehit olması, 3 vatandaşın da hayatını kaybetmesini derin bir teessürle öğrendiğini kaydeden Erdoğan, "Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır" dedi.

"Terör örgütü, taşeronluğunun bir gereği olarak aldığı ihaleyi ifa etmek gibi bir alçaklığın içindedir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kardeşliğimizi tahrip etmeye, ülkenin huzur ve istikrarını bozmaya, Türkiye'nin asil yürüyüşünü yavaşlatmaya yönelik bu saldırılar asla ve asla hedefine ulaşamayacaktır.

Güvenlik güçlerimiz, bu ülkenin birlik, bütünlük ve kardeşliğini muhafaza etmek adına canlarını ortaya koyarak şahadet mertebesine ulaşmış, isimlerini bu aziz milletin gönlüne yazdırmışlardır.

Tüm tahriklere, insanlık dışı tüm saldırılarına rağmen terör örgütüyle mücadelemiz artarak devam edecektir. Terörle mücadelede demokrasi-güvenlik dengesi asla zedelenmeyecek, sabırla ve metanetle terör örgütünün gerçek maskesi ortaya çıkarılacaktır. Terörden beslenenler, terör örgütünün döktüğü kan üzerinden rant sağlamaya çalışanlar da, şehitlerimiz kadar masum yavruların, masum ve savunmasız insanların vebali karşısında millet nezdinde mahkum ve mahcup olacaklardır.

Aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın ailelerine, tüm güvenlik güçlerimize, emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına, milletimize sabır ve başsağlığı temennilerimi iletiyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir