”Demokratik sistem işliyor, herkes memnun olmalı”

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Anayasa değişikliğine ilişkin Anayasa Mahkemesine yapılacak itirazla ilgili soruları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa değişikliğine ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek, "Demokratik sistem işliyor, bundan herkesin mutlu ve memnun olması gerek" dedi.

Gerçeker, Adana Barosu'nun düzenlediği "Boşanma Hukuku ve Mal Rejimi" konferansı öncesinde, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının 12 Eylül 2010 tarihinde yapılmasıyla ilgili kararının Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlattı.

Gazetecinin "Anayasanın referandum tarihinin 12 Eylül'e denk geldiğine" dikkati çekmesi üzerine Gerçeker, şöyle devam etti:

"12 Eylül tesadüftür. 4 aylık süre 12 Eylülde doluyor. Yani ondan herhangi bir şey aranmaması gerekiyor. Eğer yasalaşma süreci daha önce olsaydı başka bir tarihe denk gelecekti. YSK takdir yetkisini kullanmış ve oy birliği ile karar almış. Herkesin o karara saygı göstermesi lazım.

Önemli olan demokratik sistemdir. Demokratik anayasamızın kabul ettiği bir sistemidir. Oradan çıkacak sonuca herkes saygı gösterecektir. Biliyorsunuz ben daha önce söyleyeceklerimi söyledim. Bir anayasal süreç, demokratik süreç devam ediyor. Bundan sonra göreceğiz, biz de sizler gibi merak ediyoruz." 

Anayasa Mahkemesine yapılacak itirazla ilgili soru üzerine de Gerçeker, "Anayasa Mahkemesine gidilirse, orada çok nitelikli arkadaşlar var. Onlar en doğru kararı verecekler. Demokratik sistem işliyor, bundan herkesin mutlu ve memnun olması lazım" yanıtını verdi.

Ziyaretleriyle ilgili sorusu üzerine Gerçeker, çok yerden teklif ve davet aldıklarını söyledi. Gerçeker, şöyle konuştu:

"Ama her yere gitme imkanımız olmuyor. Bu bizim için hem değişik illerde arkadaşlarımıza, hem hakim ve savcı, hukukçu ve avukat arkadaşlarımızla görüşmek, tanışmak, birlik ve beraberliğimizin göstermek bakımından yararlı oluyor. Bilimsel toplantılar yapıyoruz. Bunlar yargıya bir katkı sağlıyor. Ayrıca, görmediğimiz yerleri görüyoruz. Biliyorsunuz Türkiye tarih ve kültür hazinesi. Bunları daha yakından tanıma imkanı buluyoruz. Ben bu tür gezilerden çok mutlu oluyorum. İmkan buldukça da katılmaya çalışıyorum."

Bir gazetecinin "Ankara havasından kurtuluyorsunuz değil mi?" şeklindeki sorusu üzerine de Gerçeker, "Ankara'nın havasından kurtulmak belki daha güzel olur diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir