Deniz Emeklilik hisselerinin satışına RK'den onay

Rekabet Kurulu DenizBank'ın, Deniz Emeklilik'teki hissesini sigorta şirketi MetLife'a devrine izin verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, DenizBank'ın, Deniz Emeklilik'teki hissesini ABD kökenli sigorta şirketi MetLife'a devrine, rekabeti azaltmayacağı gerekçesiyle izin verdi.

Rekabet Kurulu'nun web sitesinde yayımlanan kararlara göre, bazı şirketlerin birleşme devralınmasıyla ilgili başvurulara izin verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Aegis Group plc'nin iştirakleri olan Synovate şirketlerinin tüm hisselerinin ve tam kontrolünün Ipsos SA veya herhangi bir iştiraki tarafından devralınması, Grup Girişim İnternet Hizmetleri Tanıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ ile Grup Kampanyaları İnternet Hizmetleri Tanıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin Grupanya İnternet Hizmetleri İletişim Organizasyon Tanıtım ve Pazarlama AŞ'de bulunan ortak kontrolünün, Grup Girişim İnternet Hizmetleri Tanıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ ile Intel Capital Corporation'ın ortak kontrolüne geçmesi, PineBridge Eurasia Financial Investments S.a.r.l tarafından Ulusal Faktoring AŞ'nin yüzde 47 oranında hissesinin devralınması, Radiant Systems Inc.'in ihraç edilmiş tüm adi hisselerinin, NCR Corporation tarafından iştiraki Ranger Acquisition Coorporation kanalıyla ve ihale teklifi yoluyla devralınması, Thainox Stainless Public Company hisselerinin Pohang Iron Steel Company tarafından devralınması, Metlife Alico Türkiye tarafından Denizbank AŞ'nin Deniz Emeklilik ve Hayat AŞ'de sahip olduğu yüzde 99,86 oranında hissesinin devralınması, Airfel Isıtma ve Soğutma Sistemleri San. Tic. AŞ'nin hisselerinin tamamının Daikin Europe N.V. tarafındandevralınması, Dr. F. Frik İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin tamamının Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması, Misbis Gıda San. ve Tic. AŞ'nin tüm malvarlığının Biskot Bisküvi Gıda ve San. AŞ tarafından devralınması, Aero Turbine Inc.'nin hisselerinin tamamının International Lease Finance Corporation tarafından devralınması, Sofra Yemek Üretim ve Hizmet AŞ tarafından Obasan Gıda İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Obaş Yemek Üretim Sanayi ve Ticaret Ömer Faruk Aslanoba ve Ortakları Koll. Şti.'nin devralınması işlemlerine 4054 sayılı Kanun'un 7. maddesi ve 2010/4 sayılı Tebliğ'de belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu

doğurmayacağından izin verildi."

Rekabet Kurulu, AZ International Holdings SA'nın sermaye artırımı yoluyla Global Portföy Yönetimi AŞ hisselerinin yüzde 60'ını devralması ve işlem neticesinde mevcut egemen ortak Global Holding Yatırım AŞ ile AZ International Holdings SA arasında bir ortak girişim teşekkül etmesi ve Telefonaktiebolaget LM Ericsson'un yeni kurduğu dolaylı iştiraki Lightning Acquisition (DE) Inc. ile Telcordia Holdings Inc.'nin birleştirilmesi ve işlem sonucunda Ericsson'un Telcordia üzerinde tam kontrole sahip olması işlemlerini de ilgili Tebliğ'de belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurmayacağından onayladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir