Deniz otobüsünde bomba alarmı

İstanbul - Bursa deniz otobüsünde bomba araması yapıldı. İhbarın asılsız olduğu ortaya çıkarken, şüpheli iki genç yolcu gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa seferini yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne (BUDO) ait deniz otobüsüne yapılan bomba ihbarı polisi alarma geçirdi.

Mudanya iskelesinde önlem alan polisin deniz otobüsünde ve yolcularda yaptığı aramada ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkarken, şüpheli iki genç yolcu gözaltına alındı. 

İstanbul Kabataş'tan bu akşam saat 21.45'te 314 yolcu ve mürettebatıyla hareket eden 'Hüdavendigar' isimli deniz otobüsüne, Marmara açıklarında seyir halindeyken bomba ihbarı yapıldı. Deniz otobüsü seferine devam ederken, alarma geçen Bursa polisi, yanaşacağı iskelede gerekli önlemleri aldı. Deniz otobüsü saat 23.15'de Mudanya İskelesine yanaşınca, öncelikle yolcular eşyalarını almalarına izin verilmeden hızlı bir şekilde tahliye edildi. Bu arada polis, şüpheli iki yolcuyu gözaltına alırken, bomba imha ekipleri feribotta ve yolcuların eşyalarında bomba araması başlattı. Yaklaşık 1 saat süren armada herhangi bir olumsuzluğu rastlanmaması üzerine yolcular kademeli olarak eşyalarını aldı. Bu arada gözaltına aldığı şüpheli iki genç yolcu, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Asılsız ihbarla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir