Deniz ulaşımına fırtına engeli

İDO ve BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava koşullarından dolayı iptal oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve  Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 15.00'de Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-Armutlu-Bursa deniz otobüsü seferi yapılamadı. 

Saat 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve 18.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri ile yarın 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi DE iptal edildi. 

BUDO da bazı seferlerini iptal etti

Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri de, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

Saat 15.00'teki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 15.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden gerçekleştirilemedi. 

BUDO'nun saat 17.00'de Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya), 17.30'da Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 18.00'de İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak. 

Bu arada, saat 17.00'de Haliç-Gemlik ve 18.00'de Gemlik-Haliç deniz uçağı seferleri ise iptal edildi. 

Ayvalıkta tekne battı

Alınan bilgiye göre, Eski Karayolları Kampı İskelesi'nde, Naci Bayri'ye ait 85 yolcu kapasiteli "Sudem" adlı teknenin gövdesinde, şiddetli lodos ve dalgaların etkisiyle kıyıya çarpması yüzünden delik oluştu. 

Su almaya başlayan tekne, bir süre sonra battı. 

Bazı turistlerin, tekne batarken bu görüntüyü arkasına alarak sahilde hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. 

Meteorolojik uyarı dolayısıyla tekneyle gezi planlamasından vazgeçildiği ve kıyıya bağlandığı öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir