DenizBank, yenilenebilir enerji için kredi sağlayacak

Banka ile EBRD arasında kredi anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında, şirket ve konutlara yenilenebilir enerji yatırımları finansmanına yönelik kredi anlaşması imzalandı.

DenizBank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kredi paketi, EBRD Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi'nin (TurSEFF) bir parçasını oluşturuyor.

DenizBank'a sağlanacak kredi konut ve şirketlerin endüstriyel verimliliği, binaların termal rehabilitasyonu, jeotermal, güneş, biokütle ve biogaz da dahil olmak üzere küçük ölçekli yenilenebilir yatırımların finansmanında kullanılacak.

DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste, Türkiye'nin sürdürülebilir gelişimi için enerji verimliliği konusunun önem taşıdığını belirterek, "Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel yapı taşı olan enerji verimliliğinin sağlanması Türkiye ekonomisini etkileyen en önemli etkenlerden biri" dedi.

EBRD Türkiye Ülke Direktörü Michael Davey, enerji verimliliğini teşvik etmenin, EBRD'nin temel önceliklerinden biri olduğuna değinerek, projenin, Türkiye'deki şirketleri ve konutları destekleyerek enerji tüketimlerini ve dolayısıyla maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

  

Bu konularda ilginizi çekebilir