DenizBank'tan MTSO üyelerine kredi

MTSO üyesi işletmeler, "Sermayenize Destek Kredisi" ve "Eşit Taksitli" kredi imkanını özel faiz oranlarıyla kullanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile DenizBank arasında kredi protokolü imzalandığı bildirildi.

DenizBank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda binasındaki imza törenine, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş katıldı.

Aşut, ekonominin zor bir süreçten geçtiği dönemde üyelerine yönelik kredi protokolü imzaladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Bankaların sanayiciler için zor durumlarda birer kurtarıcı olduğunu ifade eden Aşut, imzalanan protokolün, pazarın daraldığı bu dönemde tüccar ve sanayici için hayırlı olacağını kaydetti.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Ateş de, protokolle Mersinli işletmelerin büyüme performansına önemli katkı yapacaklarını belirtti.

Kıtaların kesişme noktasında olan Mersin'in stratejik konumu sebebiyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

"Birçok önemli kuruluşun bulunduğu kentte küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin finansal aracılara ulaşması ve bunlardan yararlanma oranları halen arzu edilen seviyelerde değil. DenizBank olarak bu alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. MTSO'nun yanı sıra yurt genelinde 240  Ticaret Odası ve Esnaf Odası ile de işbirliğine giderek, işletmelerin finansal aracılara ulaşması ve yararlanması anlamında önemli mesafeler kat ettik. MTSO ile de işbirliği protokolü yaparak daha çok işletmeye ulaşmayı hedefliyoruz."

DenizBank İşletme Bankacılığı'nın ürün ve hizmetlerinden yararlanan işletme sayısının 450 bine ulaştığına işaret eden Ateş, "Hedefimiz, DenizBank'ın İşletme Bankacılığı alanındaki farklılığını daha fazla işletmemizle paylaşarak, yıl sonuna kadar bu sayıyı 600 bine yükseltmek. 2010 yılında MTSO üyelerimize yaklaşık 40 milyon TL kredi imkanını sunmayı hedefliyoruz" İfadesini kullandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde MTSO üyesi işletmeler, DenizBank'tan 72 aya varan vadelerle "Sermayenize Destek Kredisi" ve 36 aya varan vadelerle "Eşit Taksitli" kredi imkanını özel faiz oranlarıyla kullanabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir