Denizli'de sağanak yağış

Fatih Köprülü Kavşağı'nda 5 araç sel suları altında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Denizli Valiliği Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, ilde akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonucu, Fatih Köprülü Kavşağı'nda sel suları altında kalan 5 aracı kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı bildirildi.

Sağanak nedeniyle Karaman, İlbade, Dokuzkavaklar, Sevindik, Deliktaş ve Şirinköy mahallelerinde birçok evi su basarken, şehir merkezinde bir restoranın çatısı çöktü.

Yenişehir'de bir sitenin duvarı yıkılırken, sel suları bazı araçları sürükledi.

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Fatih Köprülü Kavşağında yapılan kurtarma çalışmalarını yerinde izledi.

Denizli Valiliği Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bugün saat 17.20'de başlayan şiddetli yağış nedeniyle Denizli merkez ilçede çok sayıda mahalle etkilenmiş, metrekareye 62 kilogram yağış düşmüştür. Şehrin ana arterlerinde bulunan iki köprülü kavşak tamamen suyla dolmuş, çok sayıda araç sel sularından etkilenmiştir. Fatih Köprülü Kavşağı'nda 5 araç sel suları altındadır. Kurtarma çalışmaları devam etmekte olup ilk bilgilere göre can kaybı yoktur. 155-156-110 ve diğer telefonlara gelen ihbarlara göre 300'e yakın ev ve iş yeri suyla dolmuş, bazı yollarda çok sayıda araç mahsur kalmıştır. Hasar tespit çalışmalarına  başlanmıştır. Bazı semtlerde su dolan evlerde ve araçlarda mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmıştır. Saat 20.00 itibarıyla 6 mahallede elektrik kesintisi devam etmektedir. İlçelerde hasar söz konusu değildir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir