Denizli'de yeni dönemin hedefleri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başkanı Necdet ÖZER / Denizli Ticaret Odası (DTO)

Denizli Ticaret Odası olarak çok aşamalı bir seçim sürecini geride bıraktık. Odamızın çok sesli bir kurum olduğunu da tüm kamuoyunun görmesi bizleri memnun etti. Denizli Ticaret Odası tarihinde ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir seçim yaşandı. Bu süreçte sorumluluğumuzun daha da arttığının bilincindeyiz. Denizli ekonomisinin gelişmesi için bu sorumluluğun hakkını verecek bir ekiple, komitelerimizle, meclisimizle, yönetim ve personelimizle çalışmaya devam edeceğiz. Artık Denizli ticareti ve sanayisi üstüne yeni atılımlar inşa etmenin zamanı. İcraat zamanı. Hem ilimize hem de ülkemize katkı sağlamak en önemli hedefimiz. Sadece yerel düzeyde değil, ülke genelinde de Denizli'nin hak ettiği yeri alması için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte öne çıkan hedeflerimizi şöyle sıralayabiliriz;

-Alternatif sektörlerin önünü açmaya devam edeceğiz. Alternatif sektör arayışındayken çok önemli bir kaynağımız olan jeotermal üzerinde odaklandık. Jeotermal yasamızı çıkarmak için çalışmalarımıza hızlandırarak yasası çıkarttırdık. Sarayköy Organize Sera Bölgesi kurulması için vali, belediye başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, ortak akılla hareket ediyoruz. Jeotermal kaynağımız termal turizm, organik tarım, seracılık ve elektrik üretimi gibi pek çok sektörde kullanılabiliyor.

-AB kaynaklı birimlerimizden üyelerimiz daha çok faydalanacak. Tekstil, mermer, kablo gibi ihracat ve inovasyon ağırlıklı sektörlerin AR-GE ve teknoloji ihtiyaçları nedeniyle Odamızda ABİGEM, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi gibi Avrupa Birliği kaynaklı pek çok yeni birim açtık.

-Diğer kurumlarla ortak projelere devam edeceğiz. Özellikle üniversite ile sanayi işbirliğine, yönetim olarak büyük önem veriyoruz.

-Sinerji odağıyla gelen kredi kolaylığından firmalarımızın daha fazla faydalanmasını sağlayacağız.

-Hizmet sektörü de KOBİ kapsamına alınacak. Sadece üretim yapanların değil, tüccar esnafımızın da KOBİ kapsamına alınması konusunda KOSGEB Yasası'nda değişiklik hazırlandı. KOBİ'lere sağlanan imkânlardan hizmet sektörünün de yararlanması için Ankara'da temaslarda bulunduk, sonuç bekliyoruz.

-Finansal araçlara ulaşımı kolaylaştırmak için lobi faaliyetlerimizi artıracağız.

-Kefalet ile ilgili firmalarımızın yaşadığı sıkıntıyı Kredi Garanti Fonu sayesinde atlatmalarını yardım olmaya devam edeceğiz.

-Alternatif pazar arayışları tüm hızıyla devam edeceğiz

-Fuarlara oda olarak büyük önem veriyoruz, bu yöndeki çalışmalarımızı artıracağız.

-Nitelikli işgücü yetiştirmek için projelerimizi artıracağız.

Bu hedefleri komitemizden, meclisimize ve yönetimimize kadar birtakım ruhuyla hareket ederek başaracağımıza inanıyoruz.  Ekip olarak üyelerimizden aldığımız destek ve güvenle bu hedefleri gerçekleştirmek konusunda büyük heyecan duyuyoruz. Denizli ekonomisine katkı sağlayacak her kişi ve kuruma kapımız, gönlümüz açık. Bu işbirliği ve takım ruhunun açamayacağı kapı, başaramayacağı iş yoktur.