Derbide güvenliği 3 bin polis sağlayacak

Pazar günü yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için İl Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de 9 Kasım Pazar günü yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi İl Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nde vali yardımcısı Ergun Güngör'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Perek, Galatasaray Kulübü Müsabaka ve Dış İlişkiler Sorumlusu Yeşim Toroslu ile yetkililer katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, biletleri olmayan kişilerin stat çevresinde oluşturulacak güvenlik alanlarından kesinlikle geçirilmeyeceğini ve kara borsa bilet satışlarına engel olunması için geniş önlemler alınacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kulüpler tarafından taraftarlara toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek. Deplasman müsabakası için toplu gidiş organizasyonu yapılmayacak. Seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada götürülmeyecek. Tüm tedbirler maç günü saat 13.00'den itibaren uygulamaya konup, stat kapıları da saat 14.00'den itibaren açılacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 50 bin 509 kişilik kapasitesinin yüzde 5'i oranında Galatasaray taraftarına 2 bin 525 bilet ayrılacak ve bu biletler yarından itibaren Biletix firmasının 4 gişesinden bir kişiye en fazla 2 bilet olmak üzere, kimlik fotokopileri de alınmak suretiyle satışa çıkarılacak. Derbi karşılaşmasında 3 bin emniyet mensubu ve 350 de özel güvenlik çalışanı olmak üzere toplam 3 bin 350 güvenlik elemanı görev alacak."

Güngör, Galatasaray taraftarlarına stada gelişte kara yolunu tercih etmelerini önerdiklerini belirterek, taraftarların saat 17.00'den önce statta olmalarını isterken, stat içinde 190 kameranın görüntü alacağını, ayrıca soyunma odaları kapısına kadar da emniyet kameralarının çekim yapacağını aktardı.

Öte yandan, İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda 70 kişiye 94 bin YTL para cezası kararı verildiği, bugüne kadar da toplam bin 370 kişiye 1 milyon 581 bin YTL para cezası uygulandığı ifade edildi.