Dereler için risk haritası

Türkiye'deki tüm derelerle ilgili taşkın risk haritası hazırlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUŞ - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'deki tüm derelerle ilgili taşkın risk haritası hazırlanması ve acil ihtiyaç listesine göre bunların yatırım programına alınması talimatını verdik" dedi.

Bakan Eroğlu, valilikte yapılacak Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Muş'a geldi.

Muş Havaalanı'nda, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Eroğlu, buradan merkeze bağlı Çatbaşı köyüne giderek, yapımı süren Karasu Islah Projesi çalışmasında incelemelerde bulundu.

Muş Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Eroğlu'na, burada Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından fahri hemşehrilik plaketi verildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Eroğlu, 15 gün önce DSİ Genel Müdürlüğünde bir toplantı yaptıklarını belirterek, Türkiye'deki tüm derelerle ilgili taşkın risk haritası hazırlanması ve acil ihtiyaç listesine göre bunların yatırım programına alınması talimatını verdiklerini söyledi.

Seferberlik eylem planı

Bu konuda büyükşehirlerde bazı problemlerle karşılaştıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir sınırları içerisinde su ve kanalizasyon idarelerinin bu dereleri ıslah etmesi, geri kalan kara havzalarının da Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ıslah edilmesi için çalışma yapılıyor. Seferberlik eylem planı hazırladık. Dün de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında bir toplantı yapıldı. Diğer bakanlıkların da yapacağı çalışmalar masaya yatırıldı."

Eroğlu, Muş Valiliğinde yapılacak Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile ilgili olarak da toplantıda ilgili birimlerin yapmış oldukları yatırımların değerlendirileceğini ifade ederek, "Toplantıda içme suyundan sulamaya, ağaçlandırmadan, dere ıslahlarına, ormancılık faaliyetlerinden, meteorolojik işler ve çevre faaliyetlerine kadar birçok konuyu masaya yatıracağız. Biz vatandaşlarımızı Ankara'ya çağırmıyoruz. Onların ayağına gidiyoruz" diye konuştu.

Veysel Eroğlu daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti. Ardından Valiliğe geçen Bakan Eroğlu, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti ve Valilik toplantı salonundaki Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantı, basına kapalı olarak devam ediyor.