Dergi Fuarı kapılarını açtı

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen fuarda 40'ı aşkın derginin yazarı okurlarıyla buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yayın hayatına devam eden 40'ı aşkın derginin katıldığı "1. Türkiye Dergi Fuarı", İstanbul'da açıldı.

Türkiye Dergi Editörü ve Yayın Yönetmenleri Birliğince, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde açılan fuarın organizatörlerinden Mahmut Bıyıklı, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek fuarı açtıklarını söyledi.

Fuarı, Türkiye'de dergiciliğin yeniden gündeme gelmesi, dergilerin okurları ile okurların da okudukları yazarlar ve editörler ile bir araya gelmesi için düzenlediklerini belirten Bıyıklı, şu ana kadar katılımcıların sayısının 40'ı aştığını ifade etti.

Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Tabii ki Türkiye'de kitaptan tutun da sektörel olan birçok fuar var. Ancak dergicilik anlamında ilk defa Türkiye'de böyle bir şey yaşanıyor. Dolayısıyla Türkiye'de kendine has iyi kitap okurları gibi dergi okurları da var. Ancak böylesine bir geniş katılım şu ana kadar olmamıştı."

Bu fuarın hem okuyucularda, hem dergici ve editörlerde, hem de yazarlarda ciddi bir heyecan uyandırdığını dile getiren Bıyıklı, bundan sonraki yıllarda da daha geniş katılımlı olarak fuar faaliyetlerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Mahmut Bıyıklı, fuarın çocuk, kadın-aile, edebiyat ve genç dergileri gibi geniş bir yelpazeye sahip olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"Fuarı ziyaret eden okurlar, fuardan dergi alabilecek. Yeni tanıştıkları dergiler kendilerine hediye edilecek. Yazarlarla, editörlerle tanışma imkanları olacak. Yine fuarda paneller, söyleşiler ve konferanslar düzenlenecek. Yaklaşık 30 derginin nüshalarından oluşan kapanmış dergiler ve fanzin dergiler sergisini de tüm ziyaretçilerimiz fuar boyunca gezebilecek."

Fuar, 24 Ekim Pazar günü sona erecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir