Dert başka...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Türkleri Derneği'nin toplantısında yaptığı konuşmada kendisini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Türkleri Derneği'nin toplantısında yaptığı konuşmada kendisini savundu. Meselenin AVM veya ağaçlar olmadığını söyleyen Başbakan, "Dert başka" dedi.

Siyasal, sosyal ve ekonomik alanda büyük başarılar yaşanan bir dönemde arzu edilmeyen olaylara şahit olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, muhalefet partisini eylemleri kışkırtmakla suçladı. Erdoğan, "Protestoysa protestoyu yaptınız, legal illegal. Meseleniz sizin ağaç dikmek midir? Ağaç sökümü söz konusudur. Geliniyor ağaç sökme makinasıyla sökülür alınır başka yere dikilir. TEM’deki ağaçlar bu fakirin o dönemde diktiği ağaçlardır. İtalya’dan Almanya’dan ağaç ithal ettik biz" dedi. 

Koç Üniversitesi'ni işaret etti

Belediye başkanlığım döneminde Kilyos Zekeriyaköy’de üniversite yapmak adına on binlerce 10 yaş grubu üzerinde ağaç söküldüğünü, bununla mücadele ettiğini, sonunda da kazandığını anlatan Erdoğan, o dönemde hiçbir çevrecinin kendisine destek olmadığını söyledi. 

Gezi Parkı'na yeşili de koruyarak Topçu Kışlası'nı aslına uygun olarak yeniden inşa etme niyetlerini tekrarlayan Erdoğan, AKM’yi de yıkıp, yerine yanındaki ve arkasındaki boşluğu da ekleyerek dev bir kültür ve opera binası yapmak istediklerini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: 

"Tutturmuşlar bir AVM AVM. Uluslararası çapta bir AVM’yi zaten buraya yapamazsınız. Burada kesinleşmiş olarak bir AVM projesi de yok. Biz belki buraya bir şehir müzesi yapacağız. Bununla beraber farklı etkinlikleri ortaya koyabilecek bir mimari eser ortaya koyacağız. Elinizde kesinleşen bir belge var mı? Sadece bir kez söylenmiş olaylar üzerine karşınızda muhattap da yok. Dert başka."

Kendisine 'diktatör' yakıştırması yapanlara söyleyecek bir söz bulamadığını belirten Erdoğan, geçmişte ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri hatırlattı.