”Devlet kültürel alanda açılımlarda bulunabilir”

Gürak, TRT 6'ya ilişkin "devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir" açıklamalarında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TBMM çatısı altında Kırmançi lehçesiyle konuşulmasına ilişkin bir soru üzerine, "Herkesin anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmesi gerekir. Hukuk devletinde yasalara aykırı hareket edenler karşısında yargının harekete geçmesi de doğal bir husustur" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Gürak, TRT 6'nın Kürtçe yayın yapması ile ilgili soruya da "Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek tedbirleri de göz önüne almak kaydıyla devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir" yanıtını verdi.

"İç çatışmada 20 terörist öldü"

Tuğgeneral Metin Gürak, 13 Şubat 2009'da Sinat-Haftanin bölgesinde bir araya gelen 20-25'er kişilik 2 terörist grup arasında yaşanan çatışmada, gruplardan birinden kaçan 3 teröristin diğer grup tarafından yakalanarak infaz edilmesi üzerine iki grup arasında yeniden çıkan çatışma sonucu 20 kadar teröristin öldüğü, 20 teröristin ise yaralandığının farklı kaynaklardan öğrenildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, benzer bir olayın bu hafta içinde Mahmur kampındaki teröristler arasında da yaşandığı bilgisinin alındığını söyledi.

"7 sığınakta, 20 kilogram patlayıcı madde"

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son hafta içerisinde yapılan aramalarda tespit edilen 7 sığınakta, 20 kilogram patlayıcı madde, bin 74 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, toplantıya Kırıkhan­Reyhanlı karayolunda ve Lapseki-Çanakkale karayolunda meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybeden TSK personeli ile Türk Hava Yollarına ait yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.