Devlet Tiyatroları kapanmayacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, DT ve DOB'ların kapanacağı iddialarına ilişkin "Şu anda öyle bir şey yok. Ortaya çıkarılan bizi kapatacaklar dedikoduları afaki şeyler" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Devlet Tiyatroları (DT) ile Devlet Opera ve Balesinin (DOB) kapatılacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arıcı iddialarla ilgili, "Şu anda öyle bir şey yok. Ortaya çıkarılan bizi kapatacaklar dedikoduları afaki şeyler. Bizim kafamızda onların düşündüğü gibi şeyler yok. Biz Anadolu'nun tiyatroyla buluşmasını ve kaliteli, milli değerlerimize sahip oyunlarla buluşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Arıcı, Türkiye Sanat Kurumu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Sanat Kurumuna ilişkin yasa tasarısı çalışmalarının devam ettiğini ancak henüz neticelenmediğini söyledi.

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesinin kapatılacağı iddialarına ilişkin Arıcı, şunları ifade etti:

"Ortaya çıkarılan 'bizi kapatacaklar' dedikoduları afaki şeyler. Daha ortada projelendirilmiş, Başbakana sunulmuş, TBMM'ye gelmiş bir şey yok. Bu aşamaları geçtikten sonra zaten kendileri de görecektir ne olduğunu, ama bizim kafamızda onların düşündüğü gibi şeyler yok. Biz Anadolu'nun tiyatroyla buluşmasını ve kaliteli, milli değerlerimize sahip oyunlarla buluşmasını istiyoruz. Bunu yapan özel sektör de var ve onlara da desteğimiz devam ediyor, ayırmış değiliz. Bugün Opera da aynı şekilde kendi değerlerimizi yansıtacak oyunlarla gelmesi gerekir."

Arıcı, devlet destekli sanat kurumlarının önerdiği performans ve rekabete dayalı sistemiyle ilgili de Bakan Çelik'in bütçe görüşmelerindeki söylemlerini anımsatarak, devletten maaş alan sanatçıların dizilerde rol üstlenmesini eleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir