DHKP/C operasyonunda 14 gözaltı

İstanbul'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da DHKP/C terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, 21 olaya karıştıkları öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmaların ardından eylem hazırlığı içerisinde bulunduğu bildirilen DHKP/C terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Maltepe ve Kartal'da belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, örgütte sorumlu düzeyde bulunduğu belirtilen 1 kişinin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda; 1 otomatik silah, 1'i kurusıkı 2 tabanca, 2 el bombası, değişik çap ve markalarda 70 fişek, sustalı tabir edilen 1 bıçak, çok sayıda yazılı ve dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan örgüt mensuplarının, son 7 yılda, iş yerlerine bomba ve molotofkokteyli atılması, silahlı saldırı sonucu bir vatandaşın yaralanması, bir vatandaşın darbedilmesi, korsan gösteri düzenlenmesi ve güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunulması, tehdit yoluyla menfaat temin etmek gibi 21 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 14 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir